Μουσικοκινητική

Μουσικοκινητική

Η μουσικοκινητική αγωγή μέσα από το ρυθμό, την κίνηση, το λόγο-έκφραση, τον αυτοσχεδιασμό και το παίξιμο των οργάνων Orff (κρουστά και άλλα ηχογόνα όργανα)

, προσφέρει μύηση στον κόσμο της μουσικής.

Καλλιεργεί τις μουσικές και κινητικές δεξιότητες του παιδιού, εξασκεί τη μνήμη, την παρατηρητικότητα, τη συγκέντρωση, την ετοιμότητα και τη φαντασία. Βελτιώνει την εξέλιξη των νοητικών λειτουργιών του με αποτέλεσμα την πολύπλευρη ανάπτυξη και εξέλιξη όλων των πτυχών της προσωπικότητας του.

Το μουσικό παιχνίδι όπως φανερώνουν οι δυο λέξεις είναι παιχνίδι στο οποίο υπάρχουν μουσικοί ήχοι ή αποσπάσματα από κλασική μουσική προσαρμοσμένη για παιδιά.

Ο συνδυασμός παιχνιδιού αρχικά με τον ήχο και σταδιακά και με τον ρυθμό, δίνει την ευκαιρία στο παιδί να παίξει, να χαρεί, να αυτονομηθεί, να ελέγξει την κίνηση του, να κατακτήσει τον άμεσο και έμμεσο χώρο, να κοινωνικοποιηθεί με τρόπο απλό και φυσικό μαθαίνοντας να αποδέχεται και να σέβεται τ’ άλλα παιδιά.

Το σημαντικότερο όφελος για το παιδί είναι ότι μέσα από τη μουσικοκινητική αγωγή και τη χαρά του μουσικού παιχνιδιού κατακτά τη γνώση και αναπτύσσει την αισθητική του καλλιέργεια και ευαισθησία.

Στα τμήματα από 10 μηνών - 3 ετών τα παιδιά που συμμετέχουν στο μάθημα συνοδεύονται από έναν ενήλικα (γονέα ή συγγενή).

Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
decorative image
Back to Top Image

MINI SPORTS CLUB

Χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά και βρέφη.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινά
17:30μμ-21:30μμ &
Σάββατο - Κυριακή από
11:00πμ -14:00μμ και
17:30μμ - 21:30μμ

Copyright © 2022 Mini Sports Club. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.